Sunday, July 25, 2010

På lekeplassen

Tok med kamera på lekeplassen her en dag og prøvde å ta noen bilder i motlys. Ble ikke så verst fornøyd med dette, og det eneste som er gjort av redigering er noe justering av levels i etterkant, ellers er det urørt :)


2 comments:

  1. Kjempefint bilde og søt jente du har!! :) Må spørre her også jeg da.. Hvilke instillinger har du på kameraet her, og bruker du en spesiell blits? Leser og leser, en ting er å finne instillingene på kamera også er det å forstå de da.. ;-)

    ReplyDelete
  2. Hei Johanna! Beklager seint svar til deg, vi har vært på tur, og jeg har hatt internettfri i 3 dager! På dette bildet har jeg Blende f/3.2, lukkertid 1/2000 sek og fokallengde 50mm (har altså brukt fastlinsa mi). Jeg har konvertert til svarthvitt etterpå, og tatt det i skrått motlys, uten blits :) I sommer har jeg brukt masse tid på å ta bilder i motlys, både høy og lav sol, direkte motlys og på skrå og masse ulike varianter. Jeg synes det er vanskelig å finne den rette balansen som gjør at man bevarer nok kontrast i fjeset, noen ganger må man til med blits hvis sola er for sterk, men knipser masse og finner ut hva som funker etterhvert. Ettermiddagssol, en times tid før den går ned om sommeren gir ofte nydelige bilder!

    ReplyDelete