Saturday, November 23, 2013

Mathias og Frida


God lørdagskveld! 

I dag har jeg prøvd meg på kunstig lys hjemme i stua. Jeg prøvde flere forskjellige bakgrunner, men måtte til slutt innrømme at den svarte var den som funket best med de lampene jeg har nå. 
Men- for å være første gangen jeg ikke bruker naturlig lys (på flere personer på en gang), må jeg si meg fornøyd med dagen likevel :) Jeg liker så godt det gylne i ansiktene mot den svarte bakgrunnen! 

Nabokidsa gjorde en kjempejobb, og jeg fikk tilogmed foreviget alle 4 i huset på en gang! 









Thursday, November 7, 2013

"What does the fox say...?"

For noen uker siden fikk jeg lov til å ta familiebilder! Det har jeg ikke gjort noe særlig før, så det var utrolig stas å prøve. I tillegg tenkte jeg å teste motsol, så jeg hadde ganske mye nytt å tenke på ... 
Det var nydelige høstfarger ute, og den lille reven var veeeldig tålmodig :) slet litt med for liten reflektor  da de var flere enn jeg er vant til, samt holdehjelp (jeg måtte få motivene til å hjelpe meg å holde!)  

Nå er fargene snart borte fra naturen for i år, men heldigvis har vi minnene <3 p="">
Takk for muligheten- Susanne, Bjørn Are & reven Marlene! 














Monday, November 4, 2013

portrettkurs

I høst har jeg vært på kurs!! I regi av fotofagskolen ble det arrangert et 12 timers kurs i portrettfoto, midt i blinken for meg, og akkurat det jeg trengte for å få en liten dytt, både med tanke på inspirasjon og kompetanse :)

Jeg syntes jeg trengte å lære mer om lyssetting og komposisjon, og det skulle vise seg å være hovedfokuset på kurset også. Vi fikk lære både high key og low key, blant annet. Low key har jeg aldri egentlig prøvd før, så det koste jeg meg ekstra mye med. Det er jo så mye gøy å gjøre med skygger!

Anbefaler virkelig kursene til Trine Melhuus, en utrolig dyktig fotograf med et kjempeflott kursopplegg. Jeg stiller garantert opp på neste runde ;) 

Det blir jo naturligvis mye fotografering av familien min (og min fotobestis Cathrine naturligvis), så jeg søker fortsatt flere folk å øve meg på :) 

Her er et lite knippe av de bildene jeg tok som "lekse" på kurset: